Projekt Okusi hrvatske tradicije osmišljen je u suradnji sa županijskim i lokalnim turističkim zajednicama s ciljem razvoja novih turističkih proizvoda i obogaćivanja ponude za posjetitelje. Ovogodišnja manifestacija održava se od 15. studenog do 1. prosinca 2024., a sudjeluje više od 100 restorana diljem Hrvatske, koji svojim gostima donose bogatstvo autentičnih recepata.
Iz Varaždinske županije sudjeluje 15 restorana s oznakom Okusi varaždinskoga kraja, koji kroz svoje menije predstavljaju raznolikost lokalne kuhinje. Tijekom trajanja manifestacije, svaki objekt će dnevno nuditi dva različita promotivna menija, a svaki meni sastojat će se od najmanje tri slijeda lokalnih tradicijskih jela. Ponuda će biti prilagođena prema izboru restorana, a cijene menija kretat će se od 15 do 30 eura, čineći ovu jedinstvenu gastronomsku priliku dostupnom svim ljubiteljima dobre hrane.
Posebna čar ovih specijaliteta krije se u svježim i kvalitetnim namirnicama, pažljivo uzgojenim na obiteljskim gospodarstvima, plodnim poljima i u netaknutoj prirodi okolnih šuma. Tradicionalne recepture pretvaraju ove sastojke u prava kulinarska remek-djela, omogućujući vam da osjetite jedinstven spoj povijesti, okusa i kulture.
Posjetitelji mogu uživati u delicijama koje pripremaju renomirani ugostiteljski objekti širom županije, uključujući restorane, hotele i kavane koji nude bogatu gastronomsku ponudu.
Pridružite nam se u restoranima Arabela, August, Bedem, Bernarda, Garestin, Grešna pilnica, Minerva, Hotel Trakošćan, Hotel Varaždin, Šanjek, Verglec, Vila Toplissa, Zlatne gorice, Žmah i Kavani Grofica Marica te otkrijte zašto je Varaždinski kraj nezaobilazna destinacija za sve gurmane i ljubitelje dobre hrane.
5. Dani okusa hrvatske tradicije 2024. – otkrijte okuse Varaždinske županije
TZŽ referenca:
Objavljeno:
Iz Varaždinske županije sudjeluje 15 restorana s oznakom Okusi varaždinskoga kraja, koji kroz svoje menije predstavljaju raznolikost lokalne kuhinje