Njemački novinari u obilasku Središnje Hrvatske

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno:

Šesteročlana grupa njemačkih predstavnika medija od 14. do 18. listopada boravi u Središnjoj Hrvatskoj prilikom čega obilaze Krapinsko-zagorsku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Tijekom studijskog putovanja, inozemni novinari prikupljaju materijale za članke koji će poslužiti promociji spomenutih dijelova naše zemlje na njemačkom tržištu. 

Novinari su pristigli iz cijele Njemačke, a njihovi će radovi biti objavljeni u raznim medijima, među kojima su radio NDR (javni radio sjeverne Njemačke), Fuldaer Zeitung iz Fulde, Passauer Neue Presse iz Passaua, Dachauer Nachrichten iz Dachaua, kao i u nekoliko redakcijskih ureda te na raznim drugim portalima.

Njemačkim predstavnicima medija prikazani su potencijali kulturnog turizma u Krapinsko-zagorskoj županiji, uključujući seriju od tri muzeja Zagorja: Muzej Staro selo u Kumrovcu, Muzej krapinskih neandertalaca i dvorac Veliki Tabor. U Zagorju su dobili uvid u potencijale zdravstvenog turizma te su obišli Tuheljske toplice.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji naglasak je stavljen na prirodu, pa su njemački gosti posjetili Centar za promatranje ptica “Zeleni vrtovi Poilovlja” kod Garešnice, novi edukativni centar u Garešnici, izletište na Malenom Brijegu i vinariju Coner. Posebno zanimljiv bio je posjet gradu Daruvaru gdje su novinari upoznali pivarsku tradiciju grada, kulturne znamenitosti i povijest nastanka daruvarskih toplica.

Nadalje, veliki fokus je i na tradicionalnoj gastronomiji, pa njemački novinari tako imaju priliku uživati u različitim okusima i delicijama naše domaće kuhinje. 

Ovo studijsko putovanje organizirali su Hrvatska turistička zajednica, Predstavništvo HTZ-a u Frankfurtu te turističke zajednice Krapinsko-zagorske i Bjelovarsko-bilogorske županije, a cilj putovanja u skladu je sa strateškim prioritetima HTZ-a u promociji i jačanju potražnje za destinacijama hrvatske unutrašnjosti na njemačkom tržištu.