HTZ na Kongresu belgijskih putničkih agencija u Šibeniku

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno:

U Šibeniku se trenutno održava Kongres belgijskih putničkih agencija iz grupacije Selectair, a u organizaciji istoga, osim TZŽ Šibensko-kninske, sudjeluje i Hrvatska turistička zajednica. Riječ je o događanju koje je okupilo više od 90 putničkih agenata, a sve s ciljem još boljeg upoznavanja hrvatskog kongresnog i poslovnog turizma. Kongres traje do 1. listopada.

„Mnogim agentima dolazak na godišnji susret u Hrvatsku predstavlja prvi susret s Hrvatskom i našom turističkom ponudom. Kongres se održava na području Šibensko-kninske županije upravo radi brojnih i značajnih investicija u hotelske kapacitete visoke kategorije, investicija u kongresne i druge turističke sadržaje, radi izvrsne izravne zračne povezanosti više zračnih luka u zemljama Beneluksa sa Zadrom i Splitom, kao i zbog brojnih turističkih potencijala u županiji“, istaknuo je Ivan Novak, direktor Predstavništva HTZ-a za zemlje Beneluxa, dodavši da su agenti udruženja Selectair jedan od najvećih i preferiranih komercijalnih partnera vodećeg belgijskog turoperatora TUI. 

Belgijski agenti tijekom boravka u Hrvatskoj imaju priliku razgledati gradove Šibenik i Primošten, obići NP Krka, sudjelovati u aktivnostima u prirodi kao što su biciklizam, zipline, planinarenje i vožnja kajakom, zatim ići na izlet na šibenske otoke poput Zlarina, Prvića i Krapnja, a tu je i uživanje u bogatoj gastro i eno ponudi šibenskog kraja i Dalmacije.

Dodajmo kako je SELECTAIR najveće komercijalno udruženje samostalnih i nezavisnih putničkih agencija u Belgiji, a agencije članice  SELECTAIR-a pokrivaju sve segmente putovanja - leisure, business travel, MICE. Riječ je o putničkim agencijama koje u Belgiji ostvaruju najveći promet.