54. Varaždinske barokne večeri uz Portugal kao zemlju partner

TZŽ referenca: Varaždin
Objavljeno:
 Varaždinske barokne večeri
arhiva Koncertni ured Varaždin
Iz ovogodišnje zemlje partnera na otvorenje stiže Orquestra Barroca Casa da Musica pod umjetničkim vodstvom Laurencea Cummingsa

Početak jeseni u Varaždinu već tradicionalno obilježavaju Varaždinske barokne večeri. Ove će se godine jedan od najznačajnijih festivala klasične glazbe u Hrvatskoj, ali i Europi, održati po 54. put za redom, a zemlja partner bit će Portugal. 

Barokne večeri u periodu od 20. rujna do 2. listopada održat će 15 koncerata u matičnom gradu i desetak u Ludbregu, Prelogu, Križevcima, Vinici, Belcu, Gornjem Knegincu i Nedelišću te pružiti publici prigodu da upozna glazbenike iz ovogodišnje zemlje partner Portugala, ali i iz drugih zemalja poput Švedske, Španjolske i Mađarske koje također financijski sudjeluju u održavanju ovogodišnjeg festivala.

Iz ovogodišnje zemlje partnera na otvorenje stiže Orquestra Barroca Casa da Musica pod umjetničkim vodstvom Laurencea Cummingsa koju će uz Zbor HRT-a izvesti i Magnificat J. S. Bacha. Kao solistica nastupa sopranistica Sara Braga Simões.

Više detalja programu i popratnom programu 54. Varaždinskih baroknih večeri možete pronaći na https://vbv.hr/  gdje se također nalaze i informacije o prodaji ulaznica.