Prvi susret ovogodišnjeg Festivala vina i zalogaja Slavonija i Podravina, započinje u subotu, 7. rujna

TZŽ referenca: Virovitičko-podravska
Objavljeno:
Festivala vina i zalogaja Slavonija i Podravina, wine not!?
E Projekt
Šest ekskluzivnih evenata privući će veliki broj ljubitelja vina iz Slavonije, ali i iz čitave Hrvatske

Prvi susret ovogodišnjeg Festivala vina i zalogaja Slavonija i Podravina, započinje u subotu, 7. rujna 2024. godine, Vinskim cabaretom u Turističko-informativnom centru Klopotec na bilogorskom Kladarskom bregu, drugi događaj Papučki vinoplov održava u subotu, 13. rujna, u Geo-info centru Voćin, dok će se u nedjelju, 14. rujna, održati Tambure i vino na plemićki način u Centru za posjetitelje – Dvorac Janković u Suhopolju. U subotu, 20. rujna, održat će se Vinski party u plemićkom perivoju u Posjetiteljskom centru Dravska priča u Noskovcima, a u nedjelju, 21. rujna, Wine&Run, vinski maraton u Orahovici. Ova lijepa priča Slavonije i Podravine završava u subotu, 28. rujna, eventom Virovitica Wine & Art u Gradskom parku ispred dvorca Pejačević.

Šest ekskluzivnih evenata privući će veliki broj ljubitelja vina iz Slavonije, ali i iz čitave Hrvatske te ponovo predstaviti Slavoniju i Podravinu kao atraktivnu butik vinsku destinaciju. Degustirat će se vina koja su osvojila najviše nagrada i ona koja su tipična za Slavoniju i Podravinu.

Krenuli smo bojažljivo u vrijeme korone u želji da našu županiju učinimo prepoznatljivijom na vinskoj karti Hrvatske. A već je prva godina nadmašila sva naša očekivanja. I od tada se svake godine u našoj županiji s nestrpljenjem iščekuje rujan koji je postao tradicionalno vinski mjesec. Uz to, četvrto izdanje dobilo je prošireni naziv Festival vina i zalogaja. I to zato što želimo uz odlična vina naglasiti i komponentu vrhunskih delicija u Slavoniji i Podravini. Uz nas organizatori festivala su lokalne turističke zajednice gradova Virovitice i Orahovice, općine Pitomača i Suhopolje, područja Vrata Papuka i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije. S njima iz godine u godinu razvijamo program ovog festivala. I zahvaljujem im na uspješnoj suradnji”, naglašava Martina Jakelić, direktorica TZ Virovitičko-podravske županije.

Cijena kotizacije za festival iznosi 22,00 € za svaki event po osobi. Broj mjesta je ograničen pa ako i vi želite biti dio ovog festivala osigurajte svoju ulaznicu na vrijeme. A nju možete kupiti putem mrežne stranice TZ Virovitičko-podravske županije.