Rab dočekuje šesti po redu RAFF 2024 - Rab Film Festival, 23.8. - 27.8.2024.

TZŽ referenca: Rab
Objavljeno:
Rab Film Festival
Rab Film Festival
Uz filmski program Festival donosi i program RAFF Talk u kome je ovogodišnji fokus na temi dezinformacija, i borbi protiv njih

Šestu godinu za redom RAFF na otok Rab donosi zanimljive filmove i raznovrstan prateći program koji je atrakcija za domaće i strane zaljubljenike u film, ali i za struku - predstavnike filmske industrije, te medije. Jedna od najljepših kino pozornica u regiji upravo je ona u staroj gradskoj jezgri grada Raba, gdje će i ove godine projekcije pod zvijezdama stvoriti nezaboravnu atmosferu i ljetne večeri za pamćenje.

Ovogodišnja krilatica ovog filmskog festivala posvećenog istraživačkom filmu je „Istina treba publiku“. RAFF donosi projekcije 10 filmova u konkurenciji, te dvije izvan nje, te jednu posebnu projekciju. Ovogodišnji RAFF donosi filmove iz Cannesa, Berlina, Venecije, Sarajeva, Pule… Od 11 filmova u programu ovogodišnjeg RAFF-a, čak pet njih su hrvatske premijere. 

Uz filmski program Festival donosi i program RAFF Talk u kome je ovogodišnji fokus na temi dezinformacija, i borbi protiv njih. Obrazovni program RAFF Generation donosi predavanja istaknutih profesora, filmskih kritičara, redatelja, producenata, ali i novinara. Svi ovi razgovori odvijat će se na posebno osmišljenom festivalskom trgu RAFF Festival Square Varoš. I ove godine Festival se naravno može pohvaliti zanimljivim glazbenim programom RAFF Beat.