Zagorje Blues Etno Festival traje od 27. do 29. kolovoza

TZŽ referenca: Krapinsko-zagorska
Objavljeno:
Zagorje Blues Etno Festival
Zagorje Blues Etno Festival
Zagorje Blues Etno Festival skup je glazbenih događanja koja objedinjuju zabavu i neposredan ulaz u svijet glazbe, u ovom slučaju svijet bluesa i etna

Zagorje Blues Etno Festival skup je glazbenih događanja koja objedinjuju zabavu i neposredan ulaz u svijet glazbe, u ovom slučaju svijet bluesa i etna, te kroz koncerte, radionice, izložbe i neformalna druženja približava izvođača publici i obrnuto. ZBEF posjetiteljima nudi prisniji pristup glazbi, dok ujedno omogućuje upoznavanje lokalnih zagorskih običaja, autohtone gastronomije i raznolikost turističke ponude.

Ove se godine održava od 27. do 29. kolovoza i to u Zaboku, Svetom Križu Začretju i Klanjecu. 

Nakon višegodišnjeg iskustva profesionalnog blues i etno glazbenika i kroz sudjelovanja na brojnim inozemnim festivalima, rađanje ideje o organizaciji jednog sličnog festivala u Zagorju činilo se kao logičan slijed događaja. U srodnosti stilova koje kombiniram, blues koji uključuje i etno glazbu, objediniti ta dva žanra i dati im priliku da se zajednički predstave još je veći izazov i poticaj. Ovaj festival obuhvaća cijeli spektar mogućnosti, a sve u cilju dopiranja do publike svih uzrasta, dakle “od predškolaca do umirovljenika, za svakoga ponešto”. Sama misao vodilja navedenog festivala je kvalitetan i zanimljiv spoj edukacije i zabave. U prvom planu festivala je koncertna aktivnost, a program kao popratni sadržaji dopunjuju izložbe, radionice i kreativna druženja s izvođačima, te razmjena iskustava glazbenika, ali i posjetitelja. U umjetničkom smislu navedenog festivala očekujem visok kvalitativni nivo organizacije i izvođača. Dođite posjetiti neke od programa ZBEF i sigurno ćete se uvjeriti da Blues nije tužna glazba!“, kazao je ravnatelj ZBEF-a Tomislav Goluban iz Udruge građana Delta.