57. Iločka berba grožđa: Nastupaju Minea, Vojko V, Maja Šuput i Neno Belan

TZŽ referenca: Ilok
Objavljeno:
Iločka berba grožđa
Iločka berba grožđa
U četvrtak, 05.09., započinje glavni dio 57. Iločke berbe grožđa - uz mnoštvo sadržaja za djecu i glazbenih zabavljača, poput Vojka V, Maje Šuput, Neno Belan i Minea.

Kao i svake godine, u Iloku će se okupiti mnoštvo ljudi i prisustvovati 57. Iločkoj berbi grožđa – tradicionalnoj manifestaciji koja traje tri dana, od 5. do 8. rujna. Okupljene će zabavljati Vojko V, Maja Šuput, Grupa Royal, Neno Belan, TS Sanjalice i Minea.

Iločka berba grožđa proizašla je iz starog srijemsko-slavonskog običaja okupljanja pučana u vrijeme početka berbe sa svrhom čuvanja vinograda, slavljenja dobre godine i uroda te neizbježnog druženja, prvenstveno mladih koji nisu imali puno prilike za slobodna druženja u samom mjestu i vinogradima.

Ove godine Berba se vraća u staru jezgru grada, podno novoobnovljenih zidina!

Prvi dan, u četvrtak, sada već i tradicionalno slavi se rođendan Radio Iloka! Počinje u 21 sat sa zagrijavanjem i nagradama, a prava zabava kreće u 22 sata s nastupom uvijek zabavnog Vojka V! Nakon Vojka, DJ Vixa preuzima i osigurava vrhunsku atmosferu cijelu noć.

Petak započinje svečanim programom u 20 sati, a nakon njega, kao i svake godine, slijedi spektakularni vatromet. U 22 sata na pozornicu stiže svima poznata Maja Šuput, a nakon Maje, dobru zabavu nastavlja Grupa Royal.

U subotu nastavlja se punom parom. U 21 sat na pozornicu stiže Neno Belan & Fiumens, a nakon toga možete uživati u koncertu TS Sanjalice.

I dolazimo do zadnjeg dana koji je rezerviran za dječicu. Nakon svete mise, u staroj jezgri bit će organizirana dječja berba. Nakon zagrijavanja, u 11.30 sati čeka vas Minea koja će rasplesati i djecu i roditelje i sve koji se odluče pridružiti.

Posjetitelji će moći uživati i u tradicionalnim delicijama, u lokalnim ugostiteljskim objektima obići vinski sajam, kao i vinske podrume i kušati vrhunska vina, zato neka ovih dana Ilok bude vaša nezaobilazna destinacija.

Kao i proteklih godina, svi zabavni i kulturno-umjetnički sadržaji su za posjetitelje u potpunosti besplatni.