Klapska večer u Topuskom održat će se 17. kolovoza

TZŽ referenca: Topusko
Objavljeno:
TZO Topusko
TZO Topusko
Klapska večer će se održati u Engleskom parku s početkom u 20:00 sati

U Topuskom će se 17. kolovoza u Engleskom parku s početkom u 20:00 sati održati večer klapa. Nastupaju muška klapa „Kolapjani“ i ženska klapa „Lađarice“.

Kolapjani će izvesti će glazbeni program koji predstavlja presjek njihovog rada kroz protekle 23 godine djelovanja. Poznati su po obradama popularnih skladbi koje potpisuje njihova umjetnička voditeljica Marijana Ivšić Kolić, a u zadnjih nekoliko godina izdali su i nekoliko svojih pjesama poput „Da kraj tebe zaspin vilo“, „Hodam dalje“, „Ako odeš, ako ikad“, „Znam“- za koju su nedavno na "Večeri dalmatinske pisme" osvojili nagradu HRT Radio Split za najbolju skladbu!  

Ženski vokalni sastav Lađarice osnovan je u listopadu 2013. godine. Iza sebe imaju veliki broj nastupa po cijeloj Hrvatskoj, od Siska, Kutine, Petrinje i ostalih mjesta Sisačko-moslavačke županije, preko Zagreba, Samobora, Daruvara, Marije Bistrice, do Krka, Cresa, Šibenika, Omiša...

Među brojnim priznanjima i nagradama, posebno izdvajaju Zlatnu nagradu osvojenu na Natjecanju klapskog pjevanja Delmata 2019. Nedavno su predstavile novu pjesmu "Žena koja čeka" na Večeri dalmatinske pisme.