15. kolovoza održava se najstariji plivački maraton na Jadranu: 114. Plivački maraton Šilo - Crikvenica

TZŽ referenca: Crikvenica
Objavljeno:
Plivački maraton Šilo - Crikvenica
Plivački maraton Šilo - Crikvenica
Prijave su počele 17. srpnja u 12:00, a zatvaraju se 8. kolovoza u 12:00

U posebnom slavljeničkom tjednu kada se u Crikvenici održavaju Dani grada, u programu koji obiluje zabavno-glazbenim, tradicijskim, kulturno-umjetničkim i gastronomskim događajima, posjetitelje očekuje i veliko sportsko događanje. Riječ je o najstarijem plivačkom maratonu na Jadranu, 114. Plivačkom maratonu Šilo - Crikvenica, koji je dio „Crikvenica Summer Showtime“ događanja, a tradicionalno se pliva 15. kolovoza, na dan Velike Gospe.

Maraton je to koji još od davne 1910. godine morskim putem povezuje dva mjesta, kada se u organizaciji ondašnjega Lječilišno-turističkog povjerenstva prvi put održala međunarodna plivačka utakmica u preplivavanju od Šila, na otoku Krku, do Crikvenice. 

Prijave su počele 17. srpnja u 12:00, a zatvaraju se 8. kolovoza u 12:00. Kotizacija iznosi 30,00 € po osobi, dob natjecatelja nije ograničena, a natjecatelji u dobi od 14 godina i mlađi plaćaju kotizaciju u iznosu od 10,00 €, kao i osobe s invaliditetom. Na ovom plivačkom natjecanju primjenjuju se pravila Hrvatskoga saveza za daljinsko plivanje, koja provode vrhovni sudac i sudački žiri. Dužina plivačke staze iznosi 3.500 m. Start je u 17:00 iz mora u Šilu na otoku Krku, a cilj na vrhu zapadnog lukobrana ispred Gradskog plivališta u Crikvenici. Službeni završetak natjecanja je u 18:30, dok je svečana dodjela nagrada predviđena u 20:00 na Trgu Stjepana Radića. Nakon svečanosti slijedi glazbeno-zabavni program uz glazbeni sastav „Infinity band“.