Novogradiško glazbeno ljeto 2024 od 15. do 18. kolovoza

TZŽ referenca: Nova Gradiška
Objavljeno:
Novogradiško glazbeno ljeto
Novogradiško glazbeno ljeto
Ove će godine širi centar grada biti podijeljen u šest zona u kojima će, osim dominantne glazbene pozornice, biti puno sadržaja za sve uzraste, od onih namijenjenih djeci do posebne gastronomske ponude

Novogradiško glazbeno ljeto, najveća domaća open air manifestacija, održat će se po 28. puta od 15. do 18. kolovoza. I ove godine, brojne posjetitelje očekuju četiri dana besplatnih koncerata festivalskog tipa i glazbe za svačiji ukus.

Organizatori Turistička zajednica grada Nova Gradiška i Grad Nova Gradiška su ove godine povećali broj popratnih sadržaja, što će dodatno doprinijeti zadovoljstvu posjetitelja. Kako su naglasili Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice Nova Gradiška, i gradonačelnik Vinko Grgić, Novogradiško glazbeno ljeto je manifestacija  koja je u Novu Gradišku  dovela brojne goste i  svrstala grad u poželjnu turističku manifestaciju koja potiče turističke i gospodarske djelatnosti. 

Ove će godine, kako je kazala Matijević, širi centar grada biti podijeljen u šest zona u kojima će, osim dominantne glazbene pozornice, biti puno sadržaja za sve uzraste, od onih namijenjenih djeci do posebne gastronomske ponude.

Zahvaljujući obitelji Bošnjak i ljubitelji craft piva će također doći na svoje. Istaknimo da će razna kulturna i zabavna događanja s partnerima organizirati gradske ustanove: Dom kulture, Gradska knjižnica  i Muzej. Tradicionalnom teniskom turniru ove se godine pridružuje i  turnir u uličnoj košarci. 

Bernard Kumić je novinare upoznao  s glazbenim programom i s  glazbenicima  koji će se ove godine  popeti na pozornicu Novogradiškog glazbenog ljeta. To su grupa Valentino, Vatra, Grše, Urban&4,  Gazde, Jole, Jelena Rozga, Saša Matić, Gradski tamburaški orkestar i Frajle te mnogi drugi.

Više informacija o programu pogledajte na https://ngljeto.com/