U Orebiću ovaj tjedan fešte, izložba, koncert i predstava

TZŽ referenca: Orebić
Objavljeno:
Kazalište Lectirum
Kazalište Lectirum
U dvorani Općine Orebić održava se kazališna predstava “Sretni ljudi” u izvedbi Kazališta Lectirum

U Orebiću i okolici je ponovno organizirano niz različitih manifestacija koje, kao i posljednjih tjedana, otvara besplatna vođena tura kroz Orebić koja počinje od 20 sati ispred zgrade Općine. 

U utorak je Noć vina u Vignju u organizaciji TZO Orebić i MO Viganj. Ulaz je slobodan, a početak je u 20:30 sati.

Kao i svake srijede, Okusi Pelješca na Trgu Mimbelli u Orebiću počinju od 20 sati. Sudjeluju pelješki vinari, Liga protiv raka, a posjetitelje zabavlja Gramophonix bend.

Izložba “Svijet oko mene” autorice Jadranke Sunde otvara se 1. kolovoza u crkvi Nuncijata u Orebiću u 20 sati, a bit će otvorena do 10. kolovoza u vremenu od 19 do 22 sata. 

Dan nakon toga se u dvorani Općine Orebić održava kazališna predstava “Sretni ljudi” u izvedbi Kazališta Lectirum. Radnja ove romantične komedije se dešava u kazalištu tijekom predstave. Publika gleda publiku koju glume glumci. Autorica sama kaže kako se ovim tekstom otvara pitanje zašto se ne znamo približiti jedni drugima i zašto nam je tako teško savladati umijeće življenja. Predstava je prožeta humorom pa je tako humor( kojeg snažno, cjelovito i umjetnički nadahnuto dočaravaju glumci)  put koji vodi rezultatu komedije. Ulaz je slobodan. 

U okolici se održavaju i tri fešte. Prva je na rasporedu 2. kolovoza  u Trsteniku, a nastupaju Matko i Brane. U Lovištu je fešta 3. kolovoza i goste će zabavljati Festivo bend, s time da se isti dan održava i fešta u Borku. 

Na manifestaciji Zvuci Dalmacije u nedjelju nastupa Klapa Geta ispred Župne crkve u Orebiću od 20 sati. 

Novi tjedan otvorit će Petar Grašo koji 5.8. od 21 sat nastupa u Lučici u Orebiću. Ulaz je slobodan!