Tisno domaćin koordinacijskog sastanka s turističkim zajednicama Šibensko-kninske županije

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: uto, 16.07.2024 - 13:34

U Tisnu je održan koordinacijski sastanak Hrvatske turističke zajednice s predstavnicima turističkih zajednica s područja Šibensko-kninske županije. Sastanku su, uz Kristjana Staničića, direktora Hrvatske turističke zajednice, prisustvovali i Krešimir Šakić, direktor TZ Šibensko-kninske županije, Rudi Štefan kao član Turističkog vijeća HTZ-a te 15 predstavnika turističkih zajednica gradova i općina s područja županije.

Direktor Staničić je na samom početku sastanka predstavio dosad provedene aktivnosti s naglaskom na promotivne kampanje, a izdvojio je i pojedine projektne aktivnosti poput promocije hrvatskog turizma tijekom nedavno završenog Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj. Najavio je i slične aktivnosti povodom Olimpijskih igara u Parizu te otvorenja rollercoastera „Voltron Nevera“ i to u srcu Europa-Parka u gradu Rust. Riječ je o najpoznatijem zabavnom parku u Njemačkoj.

Osim toga, Staničić je istaknuo i da će hrvatski turizam biti predstavljen u sklopu sajma WTM koji će se u studenome održati u Londonu, a od događanja su najavljeni i Dani hrvatskog turizma. 

Aktivnosti TZ Šibensko-kninske županije predstavio je Krešimir Šakić koji je naglasio kako je na razini županije u dosadašnjem dijelu godine ostvareno oko 410 tisuća dolazaka i preko 2,1 milijun noćenja, što u odnosu na lani predstavlja izjednačenje rezultata, s čime su subjekti na razini županije vrlo zadovoljni. Kako je rekao, cilj je daljnji održivi rast i razvoj turizma na razini cijele županije. 

Okupljenima se obratio i Rudi Štefan, inače član Turističkog vijeća HTZ-a, koji je potvrdio da je jako puno toga učinjeno na promociji hrvatske kao atraktivne i kvalitetne gastronomske destinacije. Pohvalio je uvođenje napojnica putem POS uređaja, što posebno pozdravljaju i sami djelatnici. No, kako je rekao, potrebno je i dalje raditi na promociji cjelokupnog turizma, posebice u premium segmentu, a kao jedan od važnijih ciljeva na županijskoj i lokalnim razinama naveo je duže zadržavanje gostiju u destinacijama kroz kreiranje kvalitetne ponude koja će sve više privlačiti i goste veće platežne moći. 

Dodajmo kako se tijekom sastanka razgovaralo i o javnim pozivima HTZ-a za udružene turističke zajednice i turističke zajednice na turistički nedovoljno razvijenim područjima, potrebi većeg broja inspekcijskih nadzora na terenu, tijeku naplate turističke pristojbe, ali i o očekivanjima do kraja godine kada su u pitanju turistički rezultati i prihodi.