Otvorene su prijave za Godišnje hrvatske turističke nagrade 2024.

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pon, 15.07.2024 - 11:16

Imate li svog favorita za najbolji hotel ili kamp u Hrvatskoj? Smatrate li da određena destinacija ili događanje zaslužuje prvu nagradu? Znate li koji je subjekt najviše doprinio razvoju održivog turizma? Ako pritom djelujete i radite u turizmu onda su mrežne stranice Dana hrvatskog turizma pravo mjesto za vas jer su otvorene online prijave za Godišnje hrvatske turističke nagrade. Riječ je o nagradama koje zajednički dodjeljuju Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora, a iste će biti dodijeljene najboljima u turizmu u sklopu ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma, koji se održavaju 21. i 22. studenoga u Opatiji i to povodom obilježavanja 180 godina organiziranog turizma u ovoj perjanici Kvarnera, ali i Hrvatske u cjelini.

Tako će se u ovoj godini nagrade dodjeljivati u ukupno 15 glavnih kategorija, odnosno za turistički događaj godine, turističku destinaciju godine - šampion hrvatskog turizma, DMK - turistički aranžman godine, gastronomski doživljaj godine, hotel godine (nagrada će se dodijeliti najboljem malom i velikom hotelu), kamp godine, marinu godine, charter godine, a tu su i nagrade u aktivnom, kulturnom, poslovnom, ruralnom i zdravstvenom turizmu, kao i nagrada Naturally Yours za poseban doprinos održivom razvoju.

Također, prijave se zaprimaju i za kategoriju Ljudi u turizmu, u sklopu koje će se dodijeliti nagrada „Anton Štifanić“ za pojedinca te za tvrtku, ustanovu ili udrugu, odnosno dodijelit će se Nagrada za životno djelo te nagrada „Čovjek - ključ uspjeha, djelatnik godine“, koja se dodjeljuje u 19 potkategorija kao što su agencijski djelatnik, turistički vodič, recepcijski djelatnik, konobar, policijski službenik, vatrogasac, kuhar, djelatnik hotelskog domaćinstva, djelatnik u prijevozu i dr.

Rok za podnošenje kandidatura za sve kategorije nagrada je 6. rujan 2024., a podnošenje kandidatura obavlja se isključivo putem online prijavnica dostupnih na službenoj stranici manifestacije Dani hrvatskog turizma. Dodatno ističemo kako su nagrade otvorene za sve dionike u hrvatskom turizmu te predstavljaju priliku za prezentiranjem izvrsnosti i primjera najboljih praksi, odnosno za njihovo promicanje i javno priznanje. Cilj sustava nagrađivanja je promovirati, poticati i isticati izvrsnost u hrvatskom turizmu.