Počela „Bajkoteka“ - novi izložbeno-edukativni program Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka

TZŽ referenca: Rijeka
Objavljeno: pon, 08.07.2024 - 10:49
Bajkoteka
Bajkoteka
Ulaz na sve programe je slobodan, a na svakoj će se lokaciji „Bajkoteka“ zadržati po dva tjedna

Od početka srpnja pa sve do studenog ove godine po prvi će se puta provoditi novi interdisciplinarni izložbeno-edukativni projekt „Bajkoteka“ Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka. Riječ je o projektu kojim se lokalnu kulturno-povijesnu baštinu primorsko-goranskog kraja nastoji povezati s pričama poznatih europskih i svjetskih bezvremenskih bajki braće Grimm, a u kojem će bajke prerušene u obličje etnografskih posebnosti zajednica i kultura biti predstavljene u 8 interpretacijskih centara koji djeluju u sklopu projekta Kulturno-turističke rute „Putovima Frankopana“.

Ulaz na sve programe je slobodan, a na svakoj će se lokaciji „Bajkoteka“ zadržati po dva tjedna. 1. srpnja program je krenuo u Kraljevici u Dvorcu Nova Kraljevica gdje posjetitelje čeka Pepeljuga i priče vezane uz svakodnevicu od prije dvije stotine godina.

Nakon Kraljevice, programi se nastavljaju: od 17.7. do 30.7. u Kaštelu u Bakru, od 19.8. do 1.9. u Kaštelu Zrinskih u Brod na Kupi, od 4.9. do 17.9. u Kuli u Bribiru, od 20.9. do 3.10. u Kaštelu Grobnik, od 7.10. do 20.10. u Kaštelu u Krku, od 21.10. do 3.11. u Kaštelu Trsat u Rijeci te od 6.11. do 19.11. u Dvorcu Zrinskih u Čabru.