28. Državna konjogojska izložba u Sunji

TZŽ referenca: Sisačko-moslavačka
Objavljeno: pon, 08.07.2024 - 09:46
Daniel Pavlić (Art Pogon)
Daniel Pavlić (Art Pogon)
Organizatori ističu kako su svi sadržaji za posjetitelje besplatni

Ako volite konje i prirodu, pred vama je prilika koju ne biste smjeli propustiti jer najbolji hrvatski uzgajivači i njihovi konji autohtonih hrvatskih pasmina predstavit će se na 28. Državnoj konjogojskoj izložbi u Sunji.

Na toj prestižnoj manifestaciji koja će se održati od 13. do 14. srpnja, na prostoru Sajmišta, bit će predstavljene poznate pasmine hrvatskih konja  – hrvatski posavac, hrvatski hladnokrvnjak, lipicanac i međimurski konj. Svim posjetiteljima pružit će se tako jedinstvena prilika za stjecanje znanja i uživanje u ljepoti tih plemenitih životinja.
Izvođači poput Udruge “Lipicanske barokne raskoši” omogućit će posjetiteljima doživljaj tradicionalnih konjičkih vještina i autentične kulturne baštine.

Za dobru atmosferu i puno smijeha pobrinut će se i omiljeni komičar Željko Pervan, dok će se uz omiljene hrvatske tamburaše Gazde posjetitelji moći i rasplesati.

Organizatori ističu kako su svi sadržaji za posjetitelje besplatni što otvara jedinstvenu priliku za sve ljubitelje konja, prirode, posebice za obitelji s djecom, da provedu nezaboravan vikend u društvu najljepših konja.
Inače je mjesto Sunja, smješteno u slikovitom krajoliku Sisačko-moslavačke županije, poznato po svojoj bogatoj povijesti i tradiciji konjogojstva, prirodnim ljepotama i mirnom okruženju što taj kraj čini savršenim za ovakvu manifestaciju.

28. Državna konjogojska izložba nije samo prilika za uživanje u konjima, već i za druženje, učenje i uživanje u prirodnim ljepotama Sunje.