Varaždinska dvorišta otvorila svoja vrata i pokazala najbolje od Varaždina

TZŽ referenca: Varaždin
Objavljeno: pon, 24.06.2024 - 10:30
Festival varaždinskih dvorišta
TZG Varaždin
Svako dvorište pričalo je posebnu priču, pružajući posjetiteljima jedinstveno iskustvo da dožive Varaždin na drugačiji način

U svom devetom izdanju Festival varaždinskih dvorišta, koji organizira Turistička zajednica grada Varaždina, otvorio je vrata 18 dvorišta u povijesnoj jezgri u kojima je osmišljeno više od 100 različitih sadržaja. Brojnim Varaždincima i njihovim gostima ovo je jedno od najdražih gradskih događanja, koje osim što oplemenjuje povijesnu jezgru, pruža mogućnost domaćim kreativcima, umjetnicima, glazbenicima, udrugama i institucijama da predstave ono najbolje što Varaždin nudi. 

Upravo ta raznolikost kvalitetnog i atraktivnog programa i ovog se puta pokazala veliki mamac za posjetitelje koji su na festivalu imali prilike i aktivno sudjelovati u raznim radionicama. Teško je izdvojiti što ih je najviše zainteresiralo. Varaždinski umjetnik svjetskog renomea Nikola Vudrag predstavio je proces izrade kovanica i medalja, a njegovi  izloženi dijamanti posebnu su bili atraktivni kada su zasjali u večernjim satima, brojni sadržaji bili su usmjereni očuvanju tradicije i baštine, poput HAI igre s posebno osmišljenim igračkama i raznih tradicijskih radionica nakita i ostalih rukotvorina, održane su zanimljive radionice uz pomoć modernih tehnoloških inovacija kao što su 3D olovka, 3D printer i laserski rezač, kreativne i zabavne radionice i igraonice za djecu, arhitektonske šetnje, likovna kolonija, glazbene radionice i programi…Svako dvorište pričalo je posebnu priču, pružajući posjetiteljima jedinstveno iskustvo da dožive Varaždin na drugačiji način.

Iako je broj uključenih dvorišta i programa bio dojmljiv, još je važnija kvaliteta sadržaja koju su pružila dvorišta te značaj festivala za lokalnu zajednicu i obogaćivanje turističke ponude.