Prvo desetljeće festivala ULTRA Europe

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: sri, 12.06.2024 - 15:45

Povijesni prostori Dioklecijanove palače svjedočili su svečanom obilježavanju i najavi desetog izdanja najvećeg glazbenog festivala na ovim prostorima, festivala kojega mnogi zovu Olimpijskim igrama u glazbi. Od 2013. godine pa sve do danas, festival ULTRA Europe u Splitu postao je generator brojnih pozitivnih promjena, okupljajući preko 1,3 milijuna zaljubljenika u glazbu iz cijelog svijeta. Split je živio i rastao zajedno s festivalom, a nakon prvog desetljeća, postao je prava globalna glazbena destinacija.  Od 12. do 14. srpnja, na stadionu Park Mladeži, očekuje nas jubilarno izdanje koje donosi još više neponovljivih doživljaja i glazbene ekstaze.

ULTRA Worldwide je sa svojim događanjima prisutan u najvećim i najpoznatijim svjetskim metropolama i na svim kontinentima, u čijem se društvu etablirao i Split. Jedan od razloga zašto je baš on, kao tranzitni grad, 2013. odabran kao domaćin je rezultat vizije organizatora, tvrtke MPG Live.

“Vjerovao sam da Dalmacija, Split i Hrvatska imaju puno potencijala, a ULTRA Europe bila je idealna pozornica za njihovu prezentaciju svijetu. Ususret novom ciklusu, mogu potvrditi da da poduzimamo sve korake kako bi festival dosegao svoj puni kapacitet i da i dalje težimo kvaliteti na svim razinama. Koliko god su dosadašnje brojke impresivne, taj kapacitet je još puno veći te vjerujemo da ćemo doći do 180.000 gostiju u narednih pet godina. Sretan sam i ponosan jer je lokalna zajednica prepoznala važnost festivala te da smo jedan od pokretača i motivatora da i sami krenu u svoje poduzetničke pothvate”, poručio je Joe Bašić, direktor tvrtke MPG Live. 

Festival ULTRA Europe predstavlja krunski dragulj u promociji Splita i Splitsko-dalmatinske županije kao prestižne turističke destinacije. Kao jedan od najprestižnijih glazbenih festivala na svijetu, ovaj spektakularni događaj ne samo da pulsira nevjerojatnom energijom, već i osvjetljava sve aspekte bogate kulturne baštine, prirodnih ljepota i jedinstvenih atrakcija regije. 

Osim toga, eksponiranost koju festival donosi, značajno podiže globalnu prepoznatljivost Splita i okolnih područja, utvrđujući njihov status nezaobilaznih destinacija za sve ljubitelje putovanja. Kroz sinergiju glazbe, zabave i turizma, ULTRA Europe neizbrisivo utiskuje Split i Splitsko-dalmatinsku županiju na kartu najpoželjnijih svjetskih destinacija, obogaćujući lokalnu zajednicu i potičući održivi razvoj turizma na višoj razini. 

“Tijekom 10 godina ULTRA Europe je Split, ali i Hrvatsku u cjelini pozicionirao kao nezaobilazne destinacije među mladim ljubiteljima putovanja i dobre glazbe. Drago nam je što ćemo i ove godine ugostiti brojne posjetitelje iz preko 140 zemalja svijeta, koji su samo lani na području Splitsko-dalmatinske županije ostvarili preko 200 tisuća noćenja. Velik je to doprinos ukupnim rezultatima hrvatskog turizma, ali i gospodarstva u cjelini, a na nama je da našim gostima omogućimo nezaboravno iskustvo zabave i boravka u rangu premium destinacije, što Hrvatska svakako jest“, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

I ove se godine očekuje preko 150.000 posjetitelja iz 120 različitih zemalja. Do sad je najavljeno 40 svjetskih glazbenika, od koji će 12 prvi će put u povijesti zabavljati sve najvjernije Ultranaute, a sveukupno će, kroz 7 dana, zasvirati njih 200.

Sve informacije o festivalu, osim na službenoj stranici www.ultraeurope.com, mogu se pronaći i na službenim profilima društvenih mreža festivala, gdje će u narednim danima biti predstavljena brojna ovogodišnja iznenađenja te noviteti.

Izvor: PR MPG Live