Festival varaždinskih dvorišta – kad dvorišta pričaju priču

TZŽ referenca: Varaždin
Objavljeno: pon, 10.06.2024 - 10:31
Festival varaždinskih dvorišta
TZ grada Varaždina
Subotnji programi traju od 10 do 13 i od 16 do 21, a nedjelja donosi nastavak druženja od 10 do 13 sati

U svom devetom izdanju Festival varaždinskih dvorišta, koji organizira Turistička zajednica grada Varaždina, otvorit će vrata do sada najvećeg broja dvorišta, njih čak 18, od kojih će svako ispričati svoju priču i posjetiteljima omogućiti da dožive i osjete autentičan duh grada, bez obzira radi li se o stvaralačkim radionicama, modi, umjetnosti, glazbi, tradicijskoj kulturi, dječjem stvaralaštvu, edukativnim aktivnostima, hortikulturi…Uz ona dobro poznata dvorišta koja su kroz godinu dostupna za javnost, prigoda je ovo i da se zaviri u privatne prostore u srcu grada, koje iza visokih zidova njihovi vlasnici brižno čuvaju i uređuju.

Vikend 15. i 16. lipnja donosi jedinstvenu priliku za istraživanje skrivenih kutaka povijesne gradske jezgre zahvaljujući najšarmantnijem varaždinskom festivalu.. Ovogodišnji Festival varaždinskih dvorišta prvi će put zakoračiti u prostor Vile Oblath, relativno nepoznate i samim Varaždincima, ali arhitektonski vrijedne građevine koja je dio bogatog varaždinskog kulturno-povijesnog nasljeđa, baš kao i što je ova manifestacija dio sadržajne varaždinske festivalske sezone koja se tek „zagrijava“.

Zavirite, istražite, doživite!  

Subotnji programi traju od 10 do 13 i od 16 do 21, a nedjelja donosi nastavak druženja od 10 do 13 sati. Festival će i ove godine obogatiti brojni varaždinski ugostitelji i slastičarnice prigodnim festivalskim menijima. Raznovrsni i atraktivni program namijenjen je svim generacijama i neovisno o dobi svatko će moći pronaći nešto što ga zanima i veseli, čineći ovaj festival idealnom prilikom za obiteljski izlet ili opušteno druženje s prijateljima.  

Festival varaždinskih dvorišta dio je projekta „Dvorišta sjevera: otkrivanje skrivenih dragulja“ u kojem uz Turističku zajednicu grada Varaždina sudjeluju i Turistička zajednica Varaždinske Toplice, Turistička zajednica Novi Marof i Turistička zajednica područja Centar svijeta. 

Projekt nastao udruživanjem navedenih turističkih zajednica bit će realiziran ove godine prvi put, a njegovu vrijednost i značaj prepoznala je Hrvatska turistička zajednica koja ga je financijski podržala.