Dodjela oznake Lošinj Taste of Vitality – brenda vitalnosti u ugostiteljstvu

TZŽ referenca: Mali Lošinj
Objavljeno: pon, 10.06.2024 - 10:19
Taste of Vitality
Lili Bašić
Svako jelo kojem je dodijeljena titula Taste of Vitality predstavlja ukusan i nutritivno bogat lagani obrok s okusima Lošinja

Na Lošinju, otoku vitalnosti, u Muzeju Apoksiomena održana je svečana dodjela oznake Taste of Vitality, projekta u organizaciji TZG Malog Lošinja i Gastronauta.

Oznaka Taste of Vitality odnosi se na hranu bogatu hranjivim tvarima koja podržava opću dobrobit i razinu energije. Naglašava uravnoteženu prehranu s esencijalnim vitaminima, mineralima i drugim nutrijentima za promicanje vitalnosti i zdravlja s posebnim naglaskom na način kuhanja i pripreme hrane.

Titule Taste of Vitality dodijeljene su za 54 jela i 6 pića iz ponude ukupno 16 ugostiteljskih objekata. Na inicijativu Turističke zajednice, pokrenut je projekt širenja brenda vitalnosti na ugostiteljsku ponudu. Svako jelo kojem je u Muzeju Apoksiomena dodijeljena titula Taste of Vitality predstavlja ukusan i nutritivno bogat lagani obrok s okusima Lošinja, pri čemu su sastojci i gramature precizno nadgledani od strane nutricionista. 

Jela za vitalnost možete pronaći posebno istaknuta na jelovnicima sljedećih restorana: Artatore, Baracuda, Bocca Vera, Bora Bar, Borik, Corrado, Diana, Deveron, Manora, Mare, Silvana, Trojka, Veli žal, Za Kantuni, te slastičarni Torte i to i Moby Dick Gelateria. 

Lošinj je poznat po blagoj klimi, čistom zraku obogaćenom miomirisima samoniklog ljekovitog bilja, s više od 200 sunčanih dana godišnje te 280 km pješačkih i biciklističkih staza. Sada su ti aduti prekrasne i za zdravlje preporučene destinacije dodatno ojačani ponudom jela pod brendom Taste of Vitality.