Hrvatska turistička ponuda predstavljena na jugu Poljske

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pon, 27.05.2024 - 13:11

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Poljskoj, u suradnji s gastro novinarom i autorom knjiga Bartkom Kieżunom, organiziralo je susret predstavnika medija s područja Krakowa i okolice, a sve s ciljem promocije različitih segmenata ukupne hrvatske turističke ponude. Događanje se održalo u Nacionalnom parku Ojców u Krakowu. 

Ovim povodom, svi sudionici imali su priliku upoznati eno-gastro turizam Slavonije i Baranje te otkriti što sve kriju kontinentalni dijelovi naše zemlje.

„Podaci iz sustava eVisitor pokazuju dobre trendove s poljskog tržišta. Od početka godine realizirano je oko 35% više dolazaka i oko 27% više noćenja u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.  Stanovnicima Krakowa Hrvatska je tradicionalno jedna od omiljenih turističkih destinacija. Iznimno nas veseli što smo prilikom ovog susreta prezentirali bogatstvo i široku lepezu turističkih proizvoda kontinentalne Hrvatske koju krasi niz doživljaja – od parkova prirode i gastronomskih specijaliteta do povijesne i kulturne baštine gradova“, izjavila je direktorica predstavništva HTZ-a u Poljskoj Małgorzata Kowalska.

Susretu su, između ostalih, nazočili predstavnici dvaju najvećih poljskih portala interia.pl i wp.pl, novinari Radija Kraków, novinarka dnevnog tiska Gazeta Wybrocza Kraków, novinar grupacije Polska Press, blogeri te počasni konzul Republike Hrvatske u Krakowu Paweł Włodarczyk.

Izuzev ovog susreta, Predstavništvo HTZ-a u Poljskoj sudjelovalo je na IV. Pikniku „Mala Hrvatska”. Riječ je o događanju za široku publiku, a koje se tradicionalno održava krajem svibnja u Krakowu na području Parka Bagry. U okviru manifestacije, na hrvatskom su se štandu posjetitelji mogli informirati o raznim oblicima turizma Hrvatske, dok je one najmlađe najviše razveselio program s posebnim animacijama za djecu.

Dodatan doprinos promociji hrvatskog turizma u Poljskoj svakako je dala i radio postaja Radio Kraków na kojoj je bio emitiran sadržaj posvećen ljepotama i atrakcijama naše zemlje. Radi se o turističkoj emisiji Południk Cafè koju već nekoliko godina vodi poznati par putopisnih novinara Elżbieta i Andrzej Lisowscy, dvostrukih dobitnika nagrade Zlatna penkala.