Na jednoj od najvažnijih večeri za hrvatsku gastronomsku scenu svečano je predstavljeno sedmo izdanje međunarodnog vodiča Gault&Millau Croatia 2024, prilikom čega su dodijeljeni i trofeji najboljim chefovima i restoranima u Hrvatskoj.
Noć kulinarskih Oscara održala se u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade Zagreb, a ekskluzivnu večeru zajedno su kuhali chef Ludovic Turac, nositelj trofeja Veliki chef sutrašnjice prema Gault&Millau France 2024, te chef restorana Une Table au Sud iz Marseillea, Michelin* i 3 toke Gault&Millau France, i chefica Ana Grgić Tomić, G&M Croatia Chef godine 2022, chefica restorana Zinfandel's hotela Esplanade, Michelin Green* i 4 toke Gault&Millau Croatia.
Uzvanike gala svečanosti posebno su pozdravili Ingrid Badurina Danielsson, direktorica Hrvatskog izdanja vodiča Gault&Millau, Slavija Jačan Obratov, direktorica Sektora za sustav TZ i razvoj proizvoda u Hrvatskoj turističkoj zajednici te Mirko Herceg, savjetnik ministrice Ministarstva turizma i sporta RH.
Najbolji restorani u ovogodišnjem izdanju međunarodnog vodiča Gault&Millau Croatia su: 360 iz Dubrovnika, Nebo iz Rijeke, Monte i Cap Aureo Signature iz Rovinja, Mano2, NAV, Noel, Tač i Zinfandel’s iz Zagreba te Pelegrini iz Šibenika, dok je chef godine Marko Đurašević iz Splita.
Gault&Millau jedan je od najprepoznatljivijih brendova u industriji restoranskih vodiča, osnovan u Parizu 1961. godine, a kojemu se filozofija i koncept temelje isključivo na kvaliteti, uz moto „Luksuz je u kvaliteti, a ne u cijeni“.
Hrvatska turistička zajednica kontinuirano stavlja naglasak na premium segment u promociji naše zemlje te prepoznaje važnost ovog vodiča za hrvatsku eno-gastronomsku scenu. HTZ snažno podupire Gault&Millau još od prvog tiskanog izdanja za Hrvatsku iz 2018. godine.
Gault&Millau Croatia 2024 gastronomski vodič dostupan je na hr.gaultmillau.com.
HTZ na predstavljanju najnovijeg izdanja vodiča Gault&Millau Croatia 2024
Kategorija:
Objavljeno: