Švicarska

Christiane Binder

Pisani materijal

Autorica Christiane Binder je nakon studijskog putovanja u Hrvatsku u časopisu Saisonküche objavila članak "Dubrovnik" u kojem opisuje stari grad kao biser arhitekture i kulinarskih užitaka, odnosno veliki restoran u kojem se međunarodni gastro-lanci nisu etablirali. Konobe s tradicionalnim jelima te poznati restorani čine dubrovačku gastronomiju posebnom. Zanimljiva povijest Dubrovnika se odražava uz ostalo i u kuhinji koju cijene i slavni posjetitelji iz cijelog svijeta. Autorica hvali čistoću mora i kvalitetu morskih plodova, a uz opise jela čitateljima nudi i recepte. U članku autorica napominje da biser Jadrana, Dubrovnik ponovno blista u starom sjaju. Christiane Binder, rođena u Stuttgartu, nakon volontiranja je radila kao urednica za "Stuttgarter Nachrichten", osam godina za švicarski dnevnik FACTS te potom u časopisu Vanity Fair u Berlinu. Trenutno živi u Švicarskoj, a uz Saisonküche piše prvenstveno za Sonntagsblick.