Posjetite otok Cres od 29. travnja do 4. lipnja i upoznajte vrhunske lokalne namirnice, uživajte u creskoj janjetini i siru, vođenim turama maslinicima i pčelinjim oazama, degustaciji tradicionalnih slastica i vrhunskim morskim delicijama!
Cres na pijatu (eng. Taste of Cres) novi je projekt Turističke zajednice grada Cresa koji ima za cilj promociju vrhunskih lokalnih namirnica kojima otok obiluje kao i bogate ponude creskih restorana i konoba.
U tom razdoblju putem promotivnih kanala predstavljat će se lokalne namirnice i jela, a svi posjetitelji Cresa moći će uživati i u brojnim događanjima te vrhunskim jelima. Projekt je podijeljen po tjednima, a svaki tjedan posvećen je pojedinoj namirnici:
29.4.-5.5. - dani creske janjetine i sira;
6.5.-12.5. - dani creskog maslinovog ulja;
13.5.-19.5. - dani creskog meda i samoniklog bilja;
20.5.-26.5. - dani tradicionalnih slastica:
27.5.-4.6. - dani pomorske baštine i tradicije, poznato događanje Creski kaić, koji će uz puno kulturnih i sportskih događanja ponuditi i morske gastro delicije. Tijekom trajanja svih događanja, tj. do 4. lipnja, creski restorani i konobe nude jela na bazi lokalnih namirnica kako bi svim posjetiteljima dodatno približili bogatstvo okusa otoka Cresa.