Na inicijativu Turističke zajednice Primorsko-goranske županije regija Kvarner dobila je svoje izdanje jednog od najrelevantnijih gastronomskih vodiča na svijetu – Gault&Millau (GM).
Prvi put u povijesti za ovu je regiju objavljeno dvojezično (hrvatsko/englesko) izdanje vodiča, pokrenutog 1965. u Francuskoj. Izdanje vodiča za Kvarner sadrži recenzije i fotografije 80 restorana, konoba, zalogajnica, POP lokala i slastičarnica od Opatijske rivijere i Riječkog prstena, preko Crikveničko-vinodolske rivijere pa do Gorskog kotara te otoka Krka, Cresa, Lošinja i Raba. Široki raspon uvrštenja ugostiteljskih objekata temelji se na međunarodnom motu Gault&Millau vodiča - “luksuz je u kvaliteti, a ne u cijeni“. U vodič je uvršteno i 10 vinarija kvarnerske regije.
Promocija vodiča i dodjela priznanja chefovima najbolje ocijenjenih restorana regije održana je u restoranu Kukuriku, u Kastvu, čiji vlasnik i dugogodišnji chef Nenad Kukurin obilježava 25 godina uspješnog poslovanja tog obiteljskog restorana. Pionir slow-food pokreta u Hrvatskoj na dodjeli nacionalnih trofeja vodiča Gault&Millau Croatia 2023 osvojio je Trofej chefa moderne tradicijske kuhinje. Najbolje ocijenjeni restoran regionalnog vodiča za Kvarner je Nebo chefa Denija Srdoča, s četiri toke (kuharske kape), a slijedi ga deset restorana s po tri toke (kuharske kape). Osim u tiskanom izdanju vodiča, uvršteni restorani i vinarije Kvarnera predstavljeni su i na službenoj stranici dje je dostupan i sadržaj vodiča za cijelu Hrvatsku.