Predstavljanje Slavonije u Beču

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: pet, 13.09.2019 - 15:23

Predstavljanje klastera Slavonija, koji čine pet slavonskih županija (Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Vukovarsko-srijemska i Virovitičko-podravska županija), održano je 12. rujna u Beču kroz posebnu prezentaciju. Nositelj i organizator ove prezentacije u Beču bila je Turistička zajednica Brodsko-posavske županije. Prezentaciji su prisustvovali predstavnici medija iz Austrije i dopisništva za Hrvatsku. Na zanimljivom predavanju govornici, inače stručnjaci u svom području, predstavili su Slavoniju u pravom svjetlu. 

Predstavnike medija i goste uvodno je pozdravio izaslanik veleposlanstva Republike Hrvatske u Beču, gospodin Silvio Kus. Nakon gospodina Kusa, uzvanicima se obratio direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Beču gospodin Branimir Tončinić, koji je ujedno i moderirao prezentaciju predstavljanja klastera Slavonija.

Predstavljanje je otvorila profesorica Sandra Klaić, turistički vodič, kazavši kako Slavonija mnogo toga nudi posjetiteljima, no kako su najvažniji ljudi i slavonska gostoljubivost kojom se ponosimo. Arheologinja Valentina Volf predstavila je zaštićena područja s posebnim naglaskom na Park Prirode Papuk koji svojim iznimnim prirodnim i geološkim bogatstvom pruža pravi odmor za dušu i tijelo.  Slavonska food blogerica, Ena Kokanović, predstavila je gastronomsku ponudu Slavonije te je kao najvažniju odliku kuhinje istaknula organsku proizvodnju, domaće proizvode i recepte koji se prenose s generacije na generaciju. O vrhunskim vinima slavonskog podneblja govorio je Damir Zrno, agronom i sommelier, dok je iznimnu hranu za sve prisutne pripremao Tomislav Banić, vrhunski kuhar i stručni učitelj kuharstva zaposlen u Obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu.

U ime nositelja i organizatora posebne prezentacije Slavonije u Beču, prezentaciji je prisustvovala gospođa Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije. Ispred Brodsko-posavske županije prezentaciji su prisustvovale gospođa Gordana Fabčić, v.d. pročelnice za gospodarstvo i gospođa Anica Perko, savjetnica u UO za gospodarstvo. Prezentaciju je posjetila i direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske Rujana Bušić Srpak koja je istaknula važnost ovakvih prezentacija rekavši kako se svakim danom sve više radi na brendiranju Slavonije kao atraktivne turističke destinacije.

Za kraj prezentacije, sve prisutni mogli su uživati u vrhunskim jelima kuhara Tomislava Banića i vrhunskim slavonskim vinima po preporuci sommeliera Damira Zrne.