Zagrebačka

Preradovićeva 42
10000 Zagreb
Hrvatska

Direktor županijske turističke zajednice
Ružica Rašperić
Predsjednik županijske turističke zajednice
Stjepan Kožić

45.8077464, 15.9747639

Novosti iz TZŽ-a

Fašnik u Zagrebačkoj županiji

Masku na lice i put Zagrebačke županije gdje vas čeka pregršt fašniče zabave

17.02.2020. -
Zagrebačka
Karneval ili fašnik je razdoblje prije korizme u kojem se priređuju plesovi pod maskama i povorke maškara. Još neki nazivi za ovo razdoblje su poklade, mesopust, krnjeval ili maškare, a u Zagrebačkoj županiji su dugogodišnja tradicija, pa smo i ove godine za vas pripremili karnevale za velike i male, u Vrbovcu, Turopolju, Jastrebarskom, Svetom Ivanu Zelini. Zaprešiću...
Samoborski fašnik

Od bedaka do superjunaka: 194. Samoborski fašnik u grad ponovno donosi karnevalsko ludilo

03.02.2020. -
Zagrebačka
Na otvorenju fašničkih spelancija, nakon preuzimanja ključeva grada, na Valentinovo, 14. veljače, publiku će zabavljati glazbena legenda Željko Bebek. Dan kasnije u subotu, 15. veljače, Slobodnom fašničkom republikom odzvanjat će klapska pjesma jer na Fašnik u Samobor ponovno dolaze Tomislav Bralić i Klapa Intrade, dok će u nedjelju 16. veljače, pozornicu zauzeti poznati tamburaški veseljaci Slavonske lole.
Promocija video spota “Visit Zagreb County”

Predstavljen novi video spot “Visit Zagreb County”

17.12.2019. -
Zagrebačka
Sredinom prosinca predstavljen je novi promotivni film Turističke zajednice Zagrebačke županije koji je napravljen u suradnji s poznatom ambasadoricom hrvatskog turizma Ashley Colburn. U promotivnom filmu prikazane su prirodne, kulturne i povijesne znamenitosti Zagrebačke županije, važnije manifestacije, tradicija i zanati našega kraja.
8. Barbarinje u Rudama

8. Barbarinje u Rudama: Jedinstven adventski običaj unošenja kipa zaštitnice rudara u Rudnik sv. Barbara

03.12.2019. -
Zagrebačka
Program započinje svetom misom u 18 sati u župnoj crkvi svete Barbare, a nakon mise slijedi procesija koju predvode Bergmani – članovi rudarske sekcije KUD-a „Oštrc“ zaduženi za očuvanje rudarske baštine. Noseći kip svete Barbare i stari željezni križ s njemačkim riječima molitvi Križanje i Očenaš uz upaljene lampaše, Bergmani i mještani prate sv. Barbaru do njezinoga krajnjeg odredišta u Rudniku – 200 metara od ulaza u rov i 50 metara ispod površine.
Dani Jelačića

Jelačićevi dani u Zaprešiću: Bogata manifestacija povodom dana grada i rođenja bana

09.10.2019. -
Zagrebačka
U sklopu manifestacije koja se održava od 11. do 20. listopada, niz je događanja, održavaju se Jelačić bal, turnir u preponskom jahanju, romobilijada, biciklijada, Međunarodni gospodarski sajam... Posjetitelji mogu obići i Nove dvore Jelačićeve, vrijedan primjer očuvanja kulturno-povijesne baštine.