Međimurska

Ruđera Boškovića 2
40000 Čakovec
Hrvatska

Direktor županijske turističke zajednice
Rudi Grula, voditelj ureda
Predsjednik županijske turističke zajednice
Matija Posavec

46.391996796976, 16.44739151001

Novosti iz TZŽ-a

Žene čuvarice tradicije: Dvodnevna izložba ručnih radova povodom Međunarodnog dana žena

27.02.2020. -
Međimurska
Prigodom otvorenja izložbe tradicionalno se održava kulturni program u kojem sudjeluju učenici osnovnih i srednjih međimurskih škola i članovi pjevačkih skupina. Njeguje se tradicija, prikazuju se običaji, recitiraju se pjesme domaćih pjesnika, najčešće na kajkavskom narječju. Sviraju se i pjevaju međimurske pjesme. 
8. Međunarodna revija filmova za djecu

8. Međunarodna revija filmova za djecu u Centru za kulturu Čakovec

27.02.2020. -
Međimurska
8. Međunarodna revija filmova za djecu u Centru za kulturu Čakovec održava se od 2. do 5. ožujka, a prije svake projekcije organizirani su uvodi u gledanje filma kako bi se učenicima približili osnovni filmološki i tematski elementi koje film obrađuje. Na Maloj sceni Vinko Lisjak svaki dan tijekom revije održat će se i radionica.
Porcijunkulovo 2018.

Svo bogatstvo međimurskog kraja čeka vas pod šarenilom tisuća kišobrana na Porcijunkulovu

27.07.2018. -
Međimurska
Ispod šarenila kojeg stvara više tisuća kišobrana, sad već zaštitnog znaka Porcijunkulova, tristotinjak izlagača nudi autentične suvenire i rukotvorine, prikazuje način izrade tradicijskih proizvoda karakterističnih za naše krajeve, a bogata je i enogastronomska ponuda.
Zrinski Art festival

Zrinski Art festival donosi umjetničke izložbe i performanse te likovne radionice za posjetitelje

27.07.2018. -
Međimurska
Čakovečki Zrinski Art festival održava se od 30. kolovoza do 2. rujna, a posjetitelje osim izlaganja, instalacija i performansa, očekuju i cjelodnevne edukativne radionice s područja likovnih umjetnosti za djecu, odrasle i osobe s teškoćama u razvoju.
U Čakovcu otvorena dva nova hotela

U Čakovcu otvorena dva nova hotela

27.06.2018. -
Međimurska
U samom središtu Čakovca, tik do Starog grada i Perivoja Zrinskih otvoreno je luksuzno zdanje Hotela Castellum, a prije nekoliko dana završeno je i renoviranje najvećeg čakovečkog Hotela Park. Oba hotela imaju kongresne centre i prostore za sastanke, pa su savršeni za poslovna okupljanja.