Nagrada za održivi turizam

Nagrada „ODRŽIVI TURIZAM“ dodjeljuje se pojedincu, udruzi, tvrtci ili lokalnoj zajednici koja pokazuje iznimnu uključenost na području brige za okoliš. U ovog kategoriji natječu se svi subjekti koji imaju posebno iskazan utjecaj održivog turizma kroz doprinos očuvanju prirode i okoliša, zaštite bioraznolikosti te očuvanje kulturne baštine. Načela kojih se predlagatelji i kandidati moraju pridržavati su briga o lokalitetima baštine kao i pružanju visoko kvalitetnih doživljaja posjetiteljima. Kandidati moraju pružati svojim gostima jedinstven doživljaj za posjetitelje te faktor različitosti koji ih izdvaja od ostalih.

TKO SE PRIJAVLJUJE?
Za natjecanje u ovoj kategoriji mogu se prijaviti pojedinci, udruge, tvrtke i/ili lokalne zajednice koje pokazuju iznimnu uključenost na području brige za okoliš, a navedena održivost mora znatno doprinositi cjelokupnom doživljaju na turističkoj destinaciji. Načela kojih se predlagatelji i kandidati moraju pridržavati su briga o lokalitetima baštine kao i pružanju visoko kvalitetnih doživljaja posjetiteljima. Kandidati moraju pružati svojim gostima jedinstven doživljaj za posjetitelje te faktor različitosti koji ih izdvaja od ostalih. 

KAKO NAPRAVITI DOBRU PRIJAVU?
U prijavi je važno realno, istinito i što subjektivnije opisati kvalitete, dostignuća i specifičnosti kandidata za kojeg se podnosi kandidatura kako bi se ocjenjivačkoj komisiji pružila što potpunija slika o predmetnom poslovnom subjektu i njegovom proizvodu ili usluzi.

Kvaliteta predane prijave uvelike utječe na ishod ocjenjivanja, stoga uložite vrijeme i kreativnost u formiranje prijave koja adekvatno opisuje vaše poslovno dostignuće.

UVJETI I ODREDBE
Predajom prijave preko službene web stranice www.htz.hr, kao prijavljeni subjekt slažete se s dolje navedenim uvjetima natjecanja:

  • Zaposlenici, predstavnici ili članovi uže obitelji osoba zaposlenih kod organizatora Natjecanja ne mogu se prijaviti na Natječaj.
  • Subjekti se mogu prijaviti na više kategorija, ali svaka prijava za pojedinu kategoriju mora biti ispunjena u zasebnom formularu ovisno o kategoriji (formulari se razlikuju prema kategorijama).
  • Sudjelovanjem u natjecanju slažete se da ulaskom u najbolje 3 ocijenjene prijave sudjelujete i u promotivnim aktivnostima natjecanja.
  • Organizator natjecanja nema obvezu povrata informacija ili materijala (uključujući autorska djela) koji su priloženi uz prijavu.
  • Odluka ocjenjivačkog tima je finalna i nije predmet žalbi. Dodijeljene ocjene, izbor finalista kao i odluka o pobjedniku su finalne.
  • U slučaju bilo kakvih nesuglasica oko dodijeljenih ocjena, prijava te u slučaju arbitraže, finalnu odluku donose Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma te na nju nije moguće uložiti žalbu ili ju dodatno osporavati.
  • Sve prijave će završetkom natjecanja dobiti pisanu povratnu informaciju od ocjenjivačke komisije.

Krajnji rok podnošenja kandidatura do 17. srpnja 2017. godine

PRIJAVA


ARHIVA

Najbolji u kategoriji „ODRŽIVI TURIZAM“ u 2016. godini

ODRŽIVI TURIZAM

        1. KUĆA U PRIRODI ZLATNA GREDA

        2. HOTEL PARK, SPLIT

        3. MASLINARSKA ZADRUGA LUN

 

Najbolji u kategoriji „ODRŽIVI TURIZAM“ u 2015. godini

ODRŽIVI TURIZAM

        1. PLAVI SVIJET - INSTITUT ZA ISTRAŽIVANJE I ZAŠTITU MORA

        2. TERME SVETI MARTIN

        3. ZNAČAJNI KRAJOBRAZ GAJNA