Zagreb obranio titulu najbolje božićne destinacije!

Kategorija: Priopćenja
Objavljeno: uto, 13.12.2016 - 17:00
Zagreb-EBCM2017-round-transparent

Nezavisna internetska stranica „European Best Destinations“ i ove je godine provela online anketu u kategoriji „Best European Christmas Market", a hrvatska prijestolnica je pobijedila drugu godinu zaredom u konkurenciji 20 gradova! Zagreb je obranio titulu i zauzeo prvo mjesto sakupivši gotovo 34 tisuće glasova te je tako iza sebe ostavio Strasbourg (19 tisuća glasova), Colmar (13 tisuća glasova), Aachen (12 tisuća glasova) i Beč (11 tisuća glasova). U anketi je sudjelovao rekordan broj glasača, odnosno njih gotovo 189 tisuća iz 124 zemlje svijeta. Iskrene čestitke gradu Zagrebu uputio je i direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.

 

„Riječ je o priznanju i nagradi koju Zagreb osvaja već drugu godinu zaredom i koja potvrđuje da Hrvatska i hrvatske destinacije mogu biti percipirane i kao cjelogodišnje. Siguran sam kako će Advent u Zagrebu svima poslužiti kao motivacija i dobar primjer kreiranja turističke ponude u zimskom dijelu godine, a Hrvatska turistička zajednica će i dalje podržavati svaki projekt koji hrvatskom turizmu daje dodanu vrijednost“, poručio je direktor Ivičić, dodavši kako je Advent u Zagrebu u ovoj godini podržan kroz program Potpore događanjima s 200 tisuća kuna.  

 

Na stranici „European Best Destinations“ u opisu pobjednika pozivaju sve turiste da posjete Zagreb kako bi se sami uvjerili u bogat tematski program koji se održava na gradskim ulicama i trgovima i koji privlači sve veći broj posjetitelja. Podsjetimo, portal „European Best Destinations“ je europska organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, a glavne aktivnosti organizacije uključuju promicanje europske kulture i turizma. Obraćajući se publici putem online kanala, portal ima važnu ulogu u promicanju Europe kao broj jedan destinacije u svijetu, a ujedno nudi i turističke informacije za više od 355 europskih destinacija. Osim Adventa u Zagrebu, nagrade portala „European Best Destinations“ osvojili su i Zadar za najbolju europsku destinaciju, plaža Stiniva za najbolju plažu te Nin za najromantičniju destinaciju.